Teklif Al
Hızlı teklif almak için formu doldurun.
Teklif Al
Hızlı teklif almak için formu doldurun.
Renate Healthcare
Boy Uzatma
Boy uzatma ameliyatı nedir?
Boy uzatma ameliyatı, kemiklerin büyüme potansiyelinden faydalanarak ilgili kemiğin boyunun çeşitli cerrahi işlemler ile uzatılmasını tanımlar. Boyu uzatılan kemikler üst ekstremitede humerus(üst kol), radius-ulna (ön kol), femur(uyluk), tibia(kaval kemiği), metatarslar(ayak tarak kemikleri) olarak özetlenebilir.
Neden Renate Healthcare
Uzman kadromuz ile tüm tedavi süreci boyunca karşılaşabileceğiniz riskler, olası komplikasyonlar ve sağlıklı bir şekilde sonlandırılacak tedavileriniz hakkında 7 gün 24 saat bize ulaşılabiliyor ve istediğiniz her an size yardımcı oluyoruz.
Boy Uzatma Yöntemi
ameliyatlarında işlem olarak ne yapılır?
Uzatılacak kemik, osteotomi denilen yöntem ile ikiye ayrılır ve bu iki parçanın arası çeşitli ortopedik cihazlar ile tedrici olarak uzatılır. Burada üç seçenek mevcuttur;
- Eksternal fiksatör(cilt dışından implantlar): Osteotomi yapılan kemiğin üst ve alt kısımlarında ciltten geçerek yerleştirilen metal implantlar sayesinde kemik uzatması yapılan yöntem.
- Eksternal fiksatöre ilave olarak kemik içerisine uzama işlevi olmayan çivi yerleştirilerek fiksatör üzerinden(cildin dışarısından görünen implant sayesinde) yapılan uzatma
- İnternal rod(uzayan çivi – PRECICE): Osteotomi yapılan kemiğin içerisine yerleştirilen, motor ihtiva eden çiviler kullanılarak yapılan yöntem. Bu yöntemde hasta cilt dışarısında bir implant görmez, uzatma bu çivi üzerinden konforlu bir biçimde yapılır. Kliniğimizde bu yöntem uygun hastalarda ilk sırada kullanılmaktadır.
PRECICE(uzayan çivi) metodunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Ameliyat kapalı yöntem ile yapıldığı için, estetik olarak mükemmele yakın bir sonuç olmaktadır. Çivinin-vidaların yerleştirilmesi için ve osteotomi yapılması için 2-3 cmlik 3-4 adet kesi yapılır ve bu kesiler estetik yöntemler ile dikilir.
- Hastanın dışarıdan görülen bir implantı olmaz,
- Hasta istediği şekilde giyinip sosyal hayatına erken şekilde dönebilir.
- Enfeksiyon riski diğer yöntemlerden oldukça azdır.
- En konforlu ve tarafımızca tercih edilen yöntemdir.
- Daha maliyetli bir işlem olması ve günlük uzatmalar için bir cihaz kullanılması gerekmesi gibi dezavantajları mevcuttur.
Türkiye'nin en iyisi
26+
ÜLKE
En iyi tedavi için farklı bölgelerden hasta alıyoruz
10.000+
HASTALAR
Her yıl binden fazla Hasta bizi ziyaret ediyor
99%
BAŞARI ORANI
Mutlu hastalarımızı seviyoruz.
100%
MUTLU HASTA
Hastalarımızı geri döndüklerinde bile takip ediyoruz.
Before/After
Boy uzatma ameliyatı kimler için uygulanır?
- Büyüme kıkırdaklarında oluşan problemlerde( tümör-travma vb)
- Konjenital(doğumsal) uzunluk-kısalık farklarının eşitlenmesinde
- Cücelik tedavisinde
- Osteomyelite(kemik enfeksiyonu) bağlı gelişen komplikasyonların tedavisinde
Hastanın genel sağlık durumu ameliyata elverişli değilse, Kanama veya pıhtılaşma bozuklukları varsa Aktif kemik enfeksiyonu varsa Anestezi almaya engel bir medikal hastalık olması varsa Hasta psikolojisi ameliyat ve sonrasındaki süreç için elverişli değil ise uzatma ameliyatları yapılmaz.
Boy uzatma ameliyatı riskli midir?
Boy uzatma ameliyatları, olası diğer ameliyatlar gibi bazı komplikasyon riskleri içermektedir. Enfeksiyon, kanama, pıhtılaşma gibi riskler düşük de olsa mevcuttur.
Boy uzatma ameliyatları öncesi süreç nasıl işler?
Boy uzatma ameliyatları planlama ve zamanlamanın oldukça önemli olduğu ameliyatlardır. Klinisyeniniz size bu süreçte yapılacaklar hakkında detaylı bilgilendirme yapacaktır. Bu süreçte radyolojik incelemeler(x-ray, boy uzunluk grafileri, bilgisayarlı tomografi veya MR(manyetik rezonans) gibi görüntülemeler ve bazı kan tetkiklerinin incelenmesi gerekecektir. Ameliyatın yapılacağı kemik bölgesi ve ameliyatın yapılma gereksinimşine göre tetkikler değişebilmektedir.
Mutlu Hastalarımız
Form Doldurun
Size Ulaşalım
Tedaviniz Başlasın!
Uzman
Doktorlardan
Renate Healthcare ile
En iyi tedaviyi alın!
Teklif Al
Hızlı teklif almak için formu doldurun.
Renate Healthcare
Boy Uzatma Tedavisi S.S.S.
Ameliyat bitiminde hasta uyandırma-derlenme odasına alınır. Ağrı oluşmaması için gerekli ilaç ve medikasyonlar yapılır, hastanın derlenmesi tamamlandıktan sonra servisteki odasına yönlendirilir.
Servis bakımlarında hemşire, hasta bakıcılar ve fizyoterapistler görev almaktadır. Buna karşın hastanın günlük aktivitelerine dönme süreci içerisinde bir refakatçiye ihtiyacı olmaktadır. Bu süre kişiden kişiye ve ameliyat bölgesine göre değişebilmekle birlikte ilk birkaç hafta olarak düşünülebilir.
Uzayan çivilerin kullanıldığı boy uzatma ameliyatlarında, ameliyatın ertesi günü hasta kontrollü olarak oturtulup yürütülmeye başlanır. Normal hayata dönüş kişiden kişiye değişebilmekle birlikte ortalama 6-8 hafta olarak düşünülebilir. Bazı aktiviteler (uzun yürüyüşler, bazı sportif aktiviteler gibi) klinisyen tarafından tedavi sürecinde kısıtlanabilir. Tam manasıyla gerçek hayata dönüş(her türlü aktivitenin serbest bırakılması) uzamanın sonlanması, kaynamanın tamamlanması, çivinin çıkarılması süreçlerini de kapsayacağından ortalama 6-9 ay olarak düşünülebilir.